30 Svi 2016

Volonterska akcija URV 84. GBO "Termiti" u NP Paklenici

U subotu 28. svibnja 2016. dio pripadnika URV 84. GBO „Termiti“ zajedno s njihovim mladim suradnicima sudjelovali su u već tradicionalnoj radnoj akciji prosijecanja i markiranja planinarskih staza na području Nacionalnog parka Paklenica. Glavni motiv i cilj ove akcije bilo je razvijanje prijateljstva, volonterizma i unaprjeđivanje ekološke svijesti kod mlađih generacija. URV „Termiti“ u svojim aktivnostima redovito promiču razne oblike volonterizma poput dobrovoljnog davanja krvi i rada u prirodi.

Radna akcija u NP Paklenici započela je u ranim jutarnjim satima, a trajala je cijeli dan. U suradnji s djelatnicima Parka prosiječena je planinarska staza od planinarskog doma u smjeru Suve Drage, a istovremeno su i obnovljene markacije duž iste staze. Završetkom ove vrijedne akcije svi sudionici su se zajednički odmorili i podružili u Lugarnici, a istovremeno su i napravili analizu radne akcije i planove za nastavak ove aktivnosti.

Zahvaljujemo se pripadnicima URV 84. GBO "Termiti" i svim njihovim suradnicima koji su svojim nesebičnim radom doprinijeli sigurnom kretanju posjetitelja NP Paklenica i unaprjeđenju ekološke svijesti.