Upravljanje

Nacionalnim parkom upravlja javna ustanova u nadležnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Djelatnost Ustanove uključuje zaštitu, održavanje i promicanje Nacionalnog parka u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanje neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara, nadzor nad provođenjem uvjeta i mjera zaštite prirode na zaštićenom području te sudjelovanje u prikupljanju podataka u svrhu praćenja stanja očuvanosti prirode (monitoring).

Tijela javne ustanove čine Upravno vijeće i ravnatelj. Upravno vijeće upravlja Ustanovom, a rad i poslovanje Ustanove organizira i vodi ravnatelj kojeg imenuje ministar nadležan za poslove zaštite prirode.

Radi osiguranja skladnog, stručnog i sustavnog obavljanja djelatnosti ustanove u upravljanju Nacionalnim parkom Paklenica, Ustanova je podijeljena u pet službi kojima upravlja Ured ravnatelja.

UPRAVNO VIJEĆE

  • Anja Bagarić, predsjednica
  • Marija Sabolić, članica
  • Igor Rosandić, član
  • Nevenka Marinović, članica
  • Franjo Špalj, član

Ured ravnatelja
Ravnateljica - Natalija Andačić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba stručnih poslova zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka
Stručni voditelj - Gordan Lukač Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba nadzora
Glavni čuvar prirode - Franjo Špalj Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba za promidžbene aktivnosti i ugostiteljsko-turističku djelatnost
Voditeljica službe - Dragica Jović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tehnička služba i služba održavanja
Voditelj službe - Milenko Marasović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Služba općih i zajedničkih poslova
Voditeljica službe općih i zajedničkih poslova - Katja Višnjić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Voditelj računovodstva - Slaven Bušljeta Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.