27 Svi 2016

Tjedan parkova - Zeleno srce kuca za nas

Zeleno srce kuca za nas naziv je projekta kojim su se Javna ustanova „Nacionalni park Paklenica“ i Osnovna škola Starigrad u petak, 27. svibnja pridružili obilježavanju Tjedna parkova Hrvatske. U okviru projekta proveden je 2. likovno-literarni natječaj na temu Zeleni kutak moje domovine, na koji su se svojim uradcima prijavili učenici iz čak 98 osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske s više od 700 likovnih i literarnih radova.

U kategoriji nižih razreda  nagradu za najbolji likovni rad je osvojio Petar Gazdek, učenik 4. razreda OŠ „Tomaša Goričanca“ iz Male Subotice, dok su najbolji literarni rad napisali učenici 4. razreda PŠ „Desinec“, OŠ „Ljubo Babić“ Jasterbarsko. U kategoriji viših razreda nagradu za najbolji likovni rad je osvojila Karmela Posavac, učenica 6. razreda O.Š. „Dr. Stjepan Ilijašević“ iz Oriovca, a najbolji likovni rad napisala je Rahela Košta, učenica 7e razreda O.Š. „Šime Budinića“ iz Zadra, dok su brojni radovi pohvaljeni i objavljeni u katalogu koji je tiskan ovom prigodom.U programu su uz učenike Osnovne škole „Starigrad“ iz Starigrada – Paklenice sudjelovali i gosti - učenici čiji su radovi nagrađeni i pohvaljeni, u pratnji svojih mentora i roditelja.

Program je započeo u 12:00 sati u dvorištu upravne zgrade Javne ustanove „Nacionalni park Paklenica“, a uključivao je glazbene sadržaje i društvene igre za učenike, a po tom je organiziran posjet Parku. Učenici su prošetali poučnom stazom Pjeskaricom, razgledali izložbu „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj i starigradska baština kroz učeničke radove“ u Podzemnom gradu Paklenice, a poneki od njih su se okušali i u penjanju.

Nacionalni park Paklenica je ovom prigodom osigurao slobodan ulaz za sve posjetitelje mlađe od 18 godina.

FOTOGALERIJA