11 Svi 2016

Zeleno srce kuca za nas

Dana 27. 5. 2016. ispred Upravne zgrade Nacionalnog parka Paklenica te u kanjonu Velike Paklenice održat će se obilježavanje Tjedna parkova 2016. Projekt naziva „Zeleno srce kuca za nas“ nastavlja se provoditi drugu godinu zaredom u suradnji s osnovnom školom iz Starigrada Paklenice, a glavne aktivnosti su likovni i literarni natječaj s ciljem da se djeci osnovnih škola približi važnost zaštićenih područja naše domovine (nacionalni parkovi i parkovi prirode) te raznolikost biljnog i životinjskog svijeta u zaštićenim područjima. Učenici će likovnim i pisanim izričajem dočarati tajanstveni život prirode u najskrovitijim dijelovima zaštićenih područja. Svoja će znanja i iskustva kreativno prikazati kroz odabrani detalj zaštićene prirode.

Po završetku programa predviđena je šetnja poučnom stazom Pjeskarica kroz kanjon Velike Paklenice do posjetiteljskog centra Podzemni grad Paklenice uz pratnju vodiča iz Nacionalnog parka i interpretaciju prirodnih vrijednosti Parka.

Povodom obilježavanja Tjedna parkova i u svrhu podizanja svijesti o važnosti očuvanja prirode među učenicima, ulaz u Nacionalni park Paklenica 27. 5. 2016. bit će besplatan za sve posjetitelje do 18 godina.