16 Ožujak 2016

Održano završno predstavljanje projekta “Pogled u divljinu”

U organizaciji nositelja projekta, Udruge BIOM, u Zagrebu je 14. ožujka 2016. godine u hotelu Palace održano završno predstavljanje projekta “Pogled u divljinu: izgradnja kapaciteta za održivo korištenje i praćenje sastavnica prirode”. Partneri na ovom projektu bili su JU PP Grabovača, JU NP Paklenica, JU NP Sjeverni Velebit, JU PP Velebit i Udruga Lea. Projekt vrijednosti 156 000 € je sufinanciran od strane Europske komisije putem IPA programa te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Na završnoj konferenciji predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta, s osvrtom na osnažene kapacitete nevladinih organizacija i javnih ustanova na području zaštite prirode. Vedran Lucić, voditelj projekta, predstavio je značenje projekta za budućnost ličke i velebitske regije. Maja Tomičić iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske ukazala je na važnost IPA programa za financiranje projekata udruga. Katarina Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, i Dubravko Čanić, predsjednik Udruge LEA, predstavili su projekt iz perspektive projektnog partnera. Govor je također održao i dr.sc. Gordan Lukač iz JU NP Paklenica koji se osvrnuo na projekt u kontekstu osnaženih kapaciteta javnih ustanova u području zaštite prirode.

Po završetku predstavljanja potpisan je sporazum o budućoj suradnji partnera, u čemu se projektnim partnerima pridružio i Tomislav Kovačević, voditelj LAG Lika. Sporazum sadrži potencijalne buduće aktivnosti koje će partneri i LAG Lika provoditi pod okriljem Rezervata biosfere Planina Velebit u okviru UNESCO-vog programa “Čovjek i biosfera”.

Više o projektu možete pročitati na web stranici projekta www.govelebit.com.

Financijeri projekta