03 Svi 2015

Završen XVI. Međunarodni susret penjača Paklenica 2015

U subotu 2.5.2015. u kanjonu Velike Paklenice unatoč jutarnjoj kiši održan je cijeli niz natjecanja. U jutarnjim satima započeo je Decathlon Paklenica Trail 2015. Rezultati Decathlon Paklenica Trail 2015.

Natjecanje u penjačkom maratonu "Paklenica from dawn to dusk 2015." započelo je u 7h ujutro, a trajalo je do 19h. Penjači su u tih 12h trebali ispenjati što više smjerova. Natjecatelji su svojili vrijedne nagrada, a sponzor natjecanja je CAMP proizvođač penjačke opreme. Rezultati penjačkog maratona "Paklenica from dawn to dusk 2015."

Natjecanje u Big Wall Speed Climbingu za žene odgođeno je za 15h, nakon što su se stijene uglavnom osušile od kiše, a natjecanje za muškarce za 17h. Unatoč lošoj jutarnjoj prognozi sva natjecanja su uspješno odrađena! Rezultati BWSC natjecanja

U večernjim satima program se odvijao na Trgu Marasovića. Francuski natjecatelji pristigli u sklopu Festivala Francuske u Hrvatskoj koji organizira Francusko veleposlanstvo zajedno s partnerima, prikazali su film Yosemite Adventure i održali predavanje o njihovim omiljenim penjalištima u Francuskoj. Sponzor dolaska francuskog Excellence Team-a (FFCAM) bio je Decathlon.

Uslijedila je i dodjela nagrada najboljim penjačima i trkačima i na kraju opuštanje uz zadarski Blues Deluxe Band.

Zahvaljujemo se svim partnerima i sponzorima na pomoći u organizaciji ovog velikog događaja! Čestitamo i svim natjecateljima na uspješno završenim natjecanjima!

Vidimo se u Paklenici i sljedeće godine!

FOTOGALERIJA