02 Svi 2015

VIII Paklenica Film Festival

Večeras na VIII Paklenica film festivalu tražila se stolica više, a zbog velikog interesa publike projekcije filmova su ponovljene.

Pobjedu je odnio Siniša Mataić, autor animiranog filma "Off Belay". Sinišu je publika nagradila pljeskom dugim čak 1:11:09, čime je osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Ivan Vitez iz Varaždina filmom o varaždinskoj ekspediciji u Kanadu, a treće Walter Sachatonicek s mixom različitih tema.

Naši prijatelji iz Španjoske na čelu s Rafaelom Vadillo Lozano predstavili su penjački maraton Rally 12 Climbing Terradets, na kojem su prošle godine sudjelovali pobjednici pakleničkog penjačkog maraton Inga Patarčić i Luka Mudronja, i pozvali su sve penjače da sudjeluju u njemu ove godine http://www.rallyterradets.com/en/.

Nažalost francuski penjači iz Excellence Team France (FFCAM) nisu uspjeli stići na vrijeme zbog problema s otkazivanjem leta, pa nisu uspjeli održati svoju prezentaciju o francuskim penjalištima i prikazati film Yosemity Adventure. Oni će svoju prezentaciju održati tijekom subote 2.5., a termin ćemo naknadno objaviti.

Nakon festivala održani su i zadnji sastanci s natjecateljima, a sutra ujutro nas čekaju penjački maraton, BWSC i Decathlon Paklenica Trail! Sretno svim natjecateljima sutra!