11 Veljača 2015

PAKLENICA TRAIL 2015.

Za vrijeme Međunarodnog susreta penjačka Paklenica 2015. svi zaljubljenici u trčanje imat će priliku sudjelovati treću godinu za redom na utrci Paklenica Trail 2015.

Utrka se sastoji od tri različite kategorije tako da će svatko moći izabrati za sebe nešto.
1. utrka - Pjeskarica (15 km) koja je dobila naziv po novouređenoj edukativnoj stazi u dužini 1.5 km koja se proteže od ulaza u NP Paklenicu do gornjeg parkinga u kanjonu Velike Paklenice i vodi desnom stranom Pakleničkog potoka. Pjeskarica (Arenaria Orbicularis) je velebitski stenoendem, te raste u klancima Velike i Male Paklenice i nigdje drugdje na svijetu.
2. utrka - Three Canyons (40km) utrka Vas vodi najatraktivnijim dijelovima NP Paklenice i prelazi preko čak tri kanjona (Velika Paklenica, Mala Paklenica i Orljača)
3. vertical utrka zove se Paklenica Absolute (14km). Ova utrka započinje na samom moru u mjestu Modrič i vodi vas najdirektnijom stazom do drugog najvišeg vrha Velebita, Sv. Brdo (1757 m/nv) gdje je ujedno i cilj utrke. Za ovu kategoriju utrke organizator je osiguraoorganizirani prijevoz s Trga Marasovića do starta utrke u Modriču i natrag.

Utrka će se održati 2. svibnja 2015. u organizaciji Mountain Traveller Croatia, a sve informacije o utrci možete pratiti na njihovoj internet stranici www.mt-croatia.com.

Informacije o utrci
Prijava i startnina
Opisi staza