17 October 2019

BICIKLIJADA ZADAR - NACIONALNI PARK PAKLENICA

Povodom, 70. obljetnice Nacionalnog parka Paklenica Biciklistički klub Zadar i Javna ustanova "Nacionalni park Paklenica" organiziraju tradicionalnu 9. biciklijadu Zadar - Nacionalni park Paklenica.

Start biciklijade je u nedjelju, 20. listopada 2019., u 10:00h ispred Trga pet bunara na poluotoku. 
Planirani dolazak pred ulaz u NP Paklenica biti će oko 13 sati, a stanke tijekom vožnje dosad su Crno,Murvica,Zeleni hrast i Maslenički most. Za organizirani povratak autobusom nazad u Zadar u 15,00 sati ispred ulaza u NP Paklenica pobrinut će se općina Starigrad dok će bicikle biti transportirane kamionom. Dolazak u Zadar i iskrcaj bicikla bit će ispred prostorija Bk Zadar na adresi Put stanova 3.

Organiziranog povratka u Zadar biciklama nema, dakle oni sudionici biciklijade koji se žele vratiti nazad biciklama dužni su pridržavati se prometnih pravila kao sudionici u prometu i voze na vlastitu odgovornost.

Prijave za biciklijadu primaju se u dućanu “Bianchi” do petka 18.10. u 12 sati. U prijavi uz potpis treba navesti ime i prezime,godinu rođenja i podatak da li se sudionik biciklijade namjerava vratiti autobusom u Zadar. Broj sudionika je ograničen na 100.

Svi sudionici biciklijade dobit će poklon majice kao uspomenu na sudjelovanje u biciklijadi.

Nakon dolaska na cilj u Paklenici sve sudionike će dočekati topli obrok (planinarski fažol) kojeg će spremiti vrijedni djelatnici hotela “Vicko” iz Starigrada.

U pratnji biciklijade biti će vozilo HGSS-a i klupsko vozilo Bk Zadar.

Sponzori biciklijade su hotel Vicko, TZO Starigrad i Općina Starigrad.

Svim sudionicima biciklijade želimo da uspješno stignu na cilj!