16 Travanj 2019

Izrada i provedba funkcionalnih upravljačkih planova

U petak 12. travnja 2019. u sklopu projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području" u dvorani JU NP Paklenica održana je radionica „Obuka o izradi i provedbi funkcionalnih upravljačkih planova za upravljačko osoblje NP/PP-ova Velebita i gravitirajućih područja“ namijenjena upravljačkom osoblju zaštićenih područja, s ciljem upoznavanja sa svrhom i procesima integralnog zoniranja i upravljanja zaštićenim područjem. Radionicu je vodio Ranko Milić, predsjednik Udruge CEDRA Split, stručnjak u području društvenih inovacija, društvenog poduzetništva i razvoja lokalnih zajednica.

Kroz radionicu sudionici iz JU NP Sjeverni Velebit, JU PP Velebit, JU PP Vransko jezero i JU NP Paklenica, proveli su mapiranje okvira, praksi, iskustava, izazova, mogućnosti i resursa za izradu i provedbu funkcionalnih upravljačkih planova za upravljačko osoblje NP/PP Velebita i gravitirajućih područja. Upoznati su i s mogućnostima, načelima i primjerima dobre prakse integriranih pristupa planiranju, međusektorske suradnje i modela dobrog upravljanja u izradi i provedbi funkcionalnih upravljačkih planova.

Zahvaljujemo sudionicima i radujemo se sljedećim radionicama koje planiramo provesti kroz planirane projektne aktivnosti.

Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području"
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Javne ustanove Nacionalni park Paklenica.