05 Travanj 2019

Izvori financiranja za projekte dionika

U petak 05. travnja 2019. u sklopu projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području" u dvorani JU NP Paklenica održano je predavanje namijenjeno svim zainteresiranim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora o mogućnostima financiranja ulaganja u turizam i poljoprivredu, te u prateću javnu infrastrukturu. Predavanje su održali Dora Vitez i Marin Urlić, stručnjaci iz Udruge Cedra Split.

Kroz predavanje sudionici su informirani o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava za poljoprivrednike koji ulažu u pokretanje turističkih i drugih nepoljoprivrednih djelatnosti na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu (Podmjera 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima); mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava za poljoprivrednike koji ulažu u razvoj postojećih turističkih i drugih nepoljoprivrednih djelatnosti u sklopu vlastitog poljoprivrednog gospodarstva (Podmjera 6.4. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima) te mogućnostima financiranja iz lokalnih, nacionalnih, EU i međunarodnih fondova za dionike iz javnog i civilnog sektora.

Zahvaljujemo sudionicima i radujemo se sljedećim radionicama koje planiramo provesti kroz planirane projektne aktivnosti.

Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području"
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Javne ustanove Nacionalni park Paklenica.