18 mars 2020

Mjere za prevenciju širenja koronavirusa COVID-19

Dragi posjetitelji,

Javna ustanova „Nacionalni park Paklenica“ poduzela je sve potrebne predradnje i aktivnosti sa ciljem zaštite zdravlja posjetitelja, zaposlenika, partnera i suradnika. Sve mjere i postupanja usklađuju se s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Nacionalni park Paklenica otvoren je za individualne posjetitelje, ali su do daljnjeg zatvoreni kamp „Nacionalni park“, suvenirnice, Posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“, Šumarska kuća Lugarnica i Planinarski dom Paklenica. Preporučujemo da se zbog preventivnih mjera ne koriste niti planinarska skloništa na području Parka.

Događanja koja su se u NP Paklenica trebala održati u ožujku, travnju i početkom svibnja uključujući i 21. Međunarodni susret penjača - Paklenica 2020. odgođena su do daljnjeg.

Ako dođe do promjena vezanih za posjećivanje Nacionalnog parka Paklenica posjetitelji i dionici o tome će pravovremeno biti obaviješteni preko mrežnih stranica Javne ustanove „Nacionalni park Paklenica“.

Sukladno preporukama HGSS-a pozivamo vas na odgovoran izbor mjesta za izlete u prirodi i što manje kretanja po planinskim i šumskim predjelima gdje je mogućnost ozljede povećana.

Molimo Vas da sve upite prema Javnoj ustanovi "Nacionalni park Paklenica" za vrijeme trajanja posebnih okolnosti i mjera koje su na snazi zbog epidemije novim koronavirusom podnesete u elektroničkom obliku ili putem telefona. Možete nas kontaktirati putem e-maila Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. i Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. ili telefonskim putem na broj 023 369 155 i 023 369 202. Kontakte pojedinih službi možete pronaći OVDJE.

Apeliramo na sve da odgovornim ponašanjem, postupanjem u skladu s uputama i provođenjem preventivnih mjera štite svoje, ali i zdravlje osoba s kojima dolaze u kontakt.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći na službenoj stranici https://www.koronavirus.hr/ koju je pokrenula Vlada Republike Hrvatske, a u cilju točnog i pravovremenog informanja građana.

Otvoren je i novi pozivni centar na temu koronavirusa s brojem 113, na koji će građanima od 7 do 22 sata svaki dan na upite odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Zahvaljujemo na razumijevanju.